Touched! Touched!

Header

Complete Cursus Babymassage

Wie is dat kleine, mooie hummeltje in je armen?
Shantala Babymassage is een prachtige manier om kennis te maken met jullie kindje.
Het versterkt de band en zorgt voor emotionele veiligheid. Ook helpt Shantala babymassage
bij het opvangen van darmkrampjes. En het draagt bij aan een algehele gezonde ontwikkeling van jullie kindje.

Tijdens een cursus Shantala Babymassage leer je de uitgebreide vaardigheden om de massagetechniek zelfstandig toe te kunnen passen. Dit doen we in stapjes; van een deelmassage naar een massage van het gehele lijfje.

Voor wie
Shantala babymassage is voor iedere baby geschikt en in het bijzonder geschikt voor kindjes die veel huilen en last hebben van darmkrampjes. Ook baby’s die erg gespannen zijn, heel gevoelig zijn of die zich overstrekken hebben zeer veel profijt van babymassage. De baby’s worden rustiger en slapen regelmatiger

Cursusinhoud

  • Babymassage aanleren.
  • Tiltechnieken en het dragen van je kindje op haptonomische wijze.
  • Het belang van vertragen en om in rust en aandacht met je kindje bezig te zijn.
  • Kijken naar de reactie van je kindje en welke grenzen het aan probeert te geven.
  • Lichaamstaal van je kindje.
  • Huil – en slaapgedrag van je kindje.
  • Hoe ervaar je het (adoptie) ouderschap?
  • Wat kun je doen als je kindje afwerend reageert op de massage?
  • kennismaking met andere vormen van massage, zoals bijv. voetreflexmassage, polariteitsmassage en holistisch pulsen.

Les
Iedere les verloopt min of meer volgens een vast patroon in een ontspannen, rustige sfeer. Na het uitwisselen van ervaringen wordt de babymassage stapje voor stapje geoefend, waarbij de docente verschillende houdingen en handelingen laat zien met behulp van een babypop. Na de massage en een knuffelmoment  worden de baby’s weer aangekleed en eventueel gevoed. Onder het genot van een kopje koffie of thee worden ervaringen uitgewisseld, waarna op iedere bijeenkomst een bepaald thema of een andere vorm van massage aan de orde komt.

Praktisch
Je kunt al een cursus Babymassage doen als je kindje 6 weken oud is.
Bij de cursus is een cursusboekje en gebruik van amandelolie inbegrepen.

De cursus bestaat uit 3 of 4 lessen waarin de vader en/of moeder leert het kindje een complete Shantala-massage te geven.

De cursus wordt individueel bij de je thuis gegeven (3 lessen) of als groepsles met andere jonge ouders, 4 lessen in onze praktijk. Ook is er de mogelijkheid om met bevriende ouders samen thuis les te krijgen. (de ‘gastvrouw’ ontvangt dan een korting van 20 euro)

De lessen duren 1 à 1,5 uur.

Kosten
De groepscursus van 4 bijeenkomsten kost: 85.00 euro.
De individuele cursus van 3 bijeenkomsten bij je thuis kost: 105euro. (Bij een locatie buiten Roosendaal worden er reiskosten in rekening gebracht a 0,25 p/km)

Als je eerst de introductieworkshop hebt gevolgd kun je instromen in de complete cursus Babymassage, deze omvat dan nog 3 bijeenkomsten(groepsles) of 2 bijeenkomsten (individueel thuis) en kost 70 euro.

Zie voor data van de groepslessen de agenda, ook kan er in overleg een extra cursus worden gepland.

Data individuele lessen thuis in overleg.

 

Reacties:

Patricia: “Wat was het genieten en bijzonder! Echt een kadootje voor mezelf en ons lieve manneke. Bedankt voor de waardevolle lessen!! “

Marjan: Ik kreeg dit kado van mijn lieve collega’s. Dineke is bij ons thuis gekomen wat erg fijn was. Jessie heeft ervan genoten en mama ook! Dineke heeft alles perfect uitgelegd en het voelt heel goed. Dit blijf ik er zeker in houden!