Touched! Touched!

Header

Adoptiekinderen & Babymassage

Een goede gehechtheid tussen ouders en kind vormt de basis voor een goede ontwikkeling van het kind. Het kind voelt zich veilig en beschermd. Het weet dat het bij zijn ouders terecht kan voor zorg en aandacht.

Bij adoptiekinderen lopen dingen anders. Ze zijn gescheiden van hun biologische ouders en vaak ook van hun land met zijn vertrouwde geuren en kleuren.

Adoptiekinderen die een tijd in een tehuis hebben doorgebracht kunnen nare ervaringen opgedaan hebben met aanraken. Ze zijn misschien alleen functioneel aangeraakt om verzorgd te kunnen worden.

Eén van de manieren om in deze situatie toch te bouwen aan een vertrouwensbasis en om een veilige hechting op gang te brengen, is Shantala massage. Zeker voor kinderen die nare ervaringen hebben opgedaan in aanrakingen, of waar die aanrakingen niet of nauwelijks aanwezig waren.

Shantala massage heeft een gunstige werking op de ontwikkeling en groei van de organen en het lichaam. Voor adopiekinderen die bij aankomst een lichamelijke achterstand hebben is dit een belangrijk aspect.

De massage kan dan vaak stap voor stap worden opgebouwd en uitgebreid, ongeacht de leeftijd

Praktisch

Ook als het kindje al wat ouder is, is het mogelijk een cursus te volgen.

Een datum is altijd in overleg met de ouders.

De cursus wordt individueel bij aan huis gegeven. (Buiten Roosendaal worden er reiskosten in rekening gebracht a 0,25 p/km)

Bij de cursus zit een cursusboekje en gebruik van amandelolie inbegrepen.

De cursus bestaat uit 3 bijeenkomsten en kost 85 euro. (evt. is 1 losse introductie les ook mogelijk a 35 euro)

De lessen duren 1 à 1,5 uur.