Geboorte in Kaart
Kinderen

Ontdek welke invloed de geboorte heeft op het gedrag dat je kind laat zien.

Waardoor er meer begrip en onderlinge verbondenheid kan ontstaan.

Geboorte in Kaart

Krijg inzicht in je gedrag vanuit het geboorteverhaal.

Gedrag is altijd logisch!                                                       (maar niet altijd gewenst)

De manier waarop je kind is gedragen en geboren doet er toe! Het heeft veel invloed op hoe jouw kind nu in het leven staat en welk gedrag hij/zij laat zien. Zijn geboorte vertelt het verhaal over de start van zijn leven en het effect daarvan op zijn gedrag. Door middel van de kennis van geboorte-psychologie kijken we met “Geboorte In Kaart” naar de conceptie, zwangerschap, geboorte en het eerste uur daarna. We kijken welke blauwdruk je kind in deze periode heeft ontwikkeld en hoe dat zich nu uit in het gedrag. 

Tijdens de zwangerschap en geboorte worden al de eerste overtuigingen over hoe de wereld in elkaar steekt gevormd. Ook wordt daar al de basis gelegd voor het later aangaan van relaties. 
We kijken dus niet naar wat er anders moet in het gedrag, we kijken naar wat er logisch is aan het gedrag en koppelen dit terug aan die vroegste ervaringen… Hierdoor vallen puzzelstukjes op z’n plaats en komt er ruimte voor herkenning, acceptatie, gesprek en verandering. Als jij milder naar het gedrag van je kind kunt kijken ontstaat er een andere wisselwerking tussen jullie, waardoor het veilig genoeg kan zijn voor je kind om zich te uitten of gedrag te veranderen.

Tijdens een sessie hoeft je kind niet aanwezig te zijn. We gaan samen aan de slag met wat jij te vertellen hebt over zijn/haar geboorte. Je gaat naar huis met veel inzichten. Deze mogen eerst de tijd krijgen om te integreren. Na een paar weken ontvang je een verslag thuis van wat we besproken hebben.

Ook kan ik je helpen om met verschillende technieken het geboorteverhaal te kunnen bespreken met je kind. Vaak is alleen al het erkennen en kunnen uitten van emoties over deze overweldigende ervaringen, genoeg om te verwerken en rust te kunnen brengen.

95,00

Kosten zijn per sessie

Ervaringen van andere die met de Geboorte in Kaart aan de slag gingen:

5/5
deze review volgt nog
Katja
5/5
deze review volgt nog
daphne
5/5
deze review volgt nog
Isolde