Shantala Babymassage

"Worden gedragen, gewiegd, gestreeld, vastgehouden, gemasseerd, zovele wijzen staan ons ter beschikking om een kind te voeden. Minstens even onontbeerlijk als vitaminen, mineralen en eiwitten."

F. Leboyer

Shantala massage is oorspronkelijk een vorm van totale lichaamsmassage voor baby’s, die in India gebruikt wordt tijdens de dagelijkse verzorging. Het is een liefdevolle ontspanningsmassage. Een eenvoudige massage die uitgaat van een respectvolle benadering, niet moeilijk om te leren en héérlijk om te ontvangen én te geven. Het kan door de ouder/verzorger geven worden en is voorbeiden een fijne en mooie manier van contact maken en elkaar liefdevolle aandacht geven! Je laat de baby ervaren: dit ben jij en jij bent goed zoals je bent. Hierdoor schept je een veilige situatie. Dit komt de geestelijke en emotionele ontwikkeling ten goede.

Babymassage versterkt de band tussen ouder en kind, met de volgende uitgangspunten:
De kwaliteit van aanraking, het in volle aandacht zijn en continue contact houden met de ander, het vertragen van jouw handelen, het ritme en de herhaling, het opbouwen en afbouwen van contact.

Doel van Shantala Babymassage

Het belangrijkste effect van babymassage is dat de band tussen jou en je baby versterkt wordt en dat je leert zijn/haar lichaamstaal beter te begrijpen. De massage heeft een kalmerende invloed, de tastzin wordt ontwikkeld, waardoor de baby leert met vertrouwen en zachtheid te reageren. Dit vertrouwen vormt een goede basis voor het opbouwen van een hechtingsrelatie.

Door je baby regelmatig te masseren slaapt hij/zij rustiger en dieper, de spijsvertering wordt beter, darmkrampjes en overstrekking verminderen. Bovendien verhoogt de massage het lichaamsbewustzijn van de baby. De massage heeft een belangrijke invloed op de hormoonproductie. Er is een daling van de hoeveelheid stresshormonen, zoals adrenaline en cortisol. Daarnaast is er een stijging van het hormoon oxytocine. Dit hormoon speelt een belangrijke rol bij gevoelens van tederheid en gebondenheid. Zowel bij de gemasseerde baby, als bij de masseur (de ouder/verzorger) is er een verhoogde productie van dit hormoon.

Behalve de standaard lessen is het ook mogelijk om een workshop babymassage te laten verzorgen tijdens een babyshower op uw eigen locatie. Deze duurt ongeveer een half uur en de kosten hiervan zijn 50 euro. Alle aanwezigen kunnen dan oefenen op een pop en de aanstaande moeder ontvangt een hand-out.

€ 35,00

prijs per les
(€25,00 voor couveusekindjes)

 

€ 105,00

3 lessen
bij jou thuis

 

€ 25,00

les volgen voor de te verwachtte bevaldatum

 

€ 105,00

3 lessen in mijn praktijk of bij meerdere aanmeldingen op uw eigen locatie