Complete cursus
Shantala babymassage

Wie is dat kleine, mooie hummeltje in je armen? Shantala Babymassage is een prachtige manier om kennis te maken met jullie kindje. Het versterkt de band en zorgt voor emotionele veiligheid. Ook helpt Shantala babymassage bij het opvangen van darmkrampjes. En het draagt bij aan een algehele gezonde ontwikkeling van jullie kindje.

Complete Cursus

Tijdens een complete cursus Shantala Babymassage leer je de uitgebreide vaardigheden om de massagetechniek zelfstandig toe te kunnen passen. Dit doen we in stapjes; van een deelmassage naar een massage van het gehele lijfje.

Voor wie
Shantala babymassage is voor iedere baby geschikt en in het bijzonder geschikt voor kindjes die veel huilen en last hebben van darmkrampjes. Ook baby’s die erg gespannen zijn, heel gevoelig zijn of die zich overstrekken hebben zeer veel profijt van babymassage. De baby’s worden rustiger en slapen regelmatiger

Cursusinhoud

  • Babymassage aanleren.
  • Het belang van vertragen en om in rust en aandacht met je kindje bezig te zijn.
  • Kijken naar de reactie van je kindje en welke grenzen het aan probeert te geven.
  • Lichaamstaal van je kindje.
  • Huil – en slaapgedrag van je kindje.
  • Hoe ervaar je het ouderschap?
  • Wat kun je doen als je kindje afwerend reageert op de massage?
  • kennismaking met andere vormen van massage, zoals bijv. voetreflexmassage, polariteitsmassage en holistisch pulsen.

Les
Iedere les verloopt  volgens een vast patroon in een ontspannen, rustige sfeer. Na het uitwisselen van ervaringen en theoretische informatie over massage, wordt de babymassage stapje voor stapje geoefend, waarbij we oefenen op een babypop. Na het masseren van je kindje en een knuffelmoment  worden je baby weer aangekleed en eventueel gevoed. En natuurlijk krijg je ook huiswerk, het oefenen van de massagegrepen die je die les hebt geleerd.

Praktisch
Je kunt al een cursus Babymassage doen als je kindje 6 weken oud is.
Bij de cursus is een cursusboekje en gebruik van olie inbegrepen.

De cursus bestaat uit 3 lessen waarin de vader en/of moeder leert het kindje een complete Shantala-massage te geven.

De cursus wordt bij de je thuis gegeven  Ook is er de mogelijkheid om met bevriende ouders samen thuis les te krijgen. (de ‘gastvrouw’ ontvangt dan een korting van 20 euro)

De lessen duren 1 à 1,5 uur. Deze lessen worden in de ochtend gegeven, dit is het beste tijdstip voor je kindje om nieuwe indrukken in zich op te nemen.  

Kosten
De individuele cursus babymassage van 3 bijeenkomsten bij jou thuis kost: € 105,00. (Bij een locatie buiten Roosendaal worden er reiskosten in rekening gebracht a 0,25 p/km)

Als je eerst de introductieworkshop hebt gevolgd kun je  de complete cursus Babymassage, in 2 lessen volgen. Deze kost dan nog:
€ 75,00.

Datum en tijdstip in onderling overleg. 

105,00

Kosten zijn per sessie

Reacties

"Wat was het genieten en bijzonder! Echt een kadootje voor mezelf en ons lieve manneke. Bedankt voor de waardevolle lessen!! "

Patricia

"Ik kreeg dit kado van mijn lieve collega's. Dineke is bij ons thuis gekomen wat erg fijn was. Jessie heeft ervan genoten en mama ook!
Dineke heeft alles perfect uitgelegd en het voelt heel goed. Dit blijf ik er zeker in houden!"

Marjan

"Ik kreeg dit kado van mijn lieve collega's. Dineke is bij ons thuis gekomen wat erg fijn was. Jessie heeft ervan genoten en mama ook!
Dineke heeft alles perfect uitgelegd en het voelt heel goed. Dit blijf ik er zeker in houden!"

Marjan